keskiviikko 30. toukokuuta 2012

-Aprikoosi cheesecake♥

Aprikoosi cheesecake:



Valmistusaineet:

Pohja:

200  gdigestivekeksejä
75  gValio Eila™ Laktoositon voita

Täyte:

2  rasiaa  (á 250 g)Valio Eila™ Laktoositon maitorahkaa
2  rasiaa  (á 200 g)Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa laktoositon
1  tlraastettua sitruunankuorta
1  rklsitruunamehua
2 1/2  dlsokeria
1  rklvaniljasokeria
3/4  dlperunajauhoja
munaa
1  tlk  (420/240 g)aprikoosia

Valmistusohje:

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksijauhe ja sulatettu voi. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat.
Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3/4 korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet aprikooseja lukuunottamatta. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Jaa aprikoosin puolikkaat pohjalle. Kaada täyte vuokaan.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa 25 min. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista kypsäksi, 25 - 35 min. Jos pinta alkaa ruskistua, peitä leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

VINKKI:

* Voit halutessasi korvata laktoosittomat tuotteet tavallisilla vastaavilla tuotteilla.
* Tarjoa juustokakun kanssa halutessasi marjakastiketta. Soseuta n. 8 dl marjoja. Puserra sose siivilän läpi. Mausta sokerilla.

2 kommenttia: