keskiviikko 30. toukokuuta 2012

-Suklaakakku♥

Suklaakakku:




Valmistusaineet:

Pohja:

150  gsuklaa-cookiekeksejä , esim. Jyväshyvä
50  gValio Oivariini® rasvaa
1/2  dl  (30 g)hasselpähkinärouhetta

Täyte:

liivatelehteä
1  prk  (2,5 dl)Valio vaahtoutuvaa suklaakermaa
100  gtaloussuklaata
2  rasiaa  (à 200 g)Valio Viola® mango -tuorejuustoa
2  tlvaniljasokeria
(1 - 2 rklmanteli- tai kermalikööriä )

Koristeeksi:

suklaarouhetta
mansikoita tai tuoreita kirsikoita

Valmistusohje:

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata Oivariini. Yhdistä keksimuru, Oivariini ja pähkinärouhe. Pohjusta leivinpaperilla 22 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla, sekoita välillä. Yhdistä se sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon. Lisää myös vaniljasokeri (ja likööri).
Purista liivatteista vesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä.
Yhdistä liivatteet tuorejuusto-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan. Jätä pinta pehmeän aaltoilevaksi.
Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön, jolloin maut tasaantuvat.
Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Ripota pinnalle suklaarouhetta. Lisää mansikat tai tuoreet kirsikat. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti