Valmistusaineet:
Pohja:
200 g | digestivekeksejä |
75 g | Valio Eila™ Laktoositon voita |
Täyte:
2 rasiaa (á 250 g) | Valio Eila™ Laktoositon maitorahkaa |
2 rasiaa (á 200 g) | Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa laktoositon |
1 tl | raastettua sitruunankuorta |
1 rkl | sitruunamehua |
2 1/2 dl | sokeria |
1 rkl | vaniljasokeria |
3/4 dl | perunajauhoja |
5 | munaa |
1 tlk (420/240 g) | aprikoosia |
Valmistusohje:
Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksijauhe ja sulatettu voi. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat.
Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3/4 korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet aprikooseja lukuunottamatta. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Jaa aprikoosin puolikkaat pohjalle. Kaada täyte vuokaan.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa 25 min. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista kypsäksi, 25 - 35 min. Jos pinta alkaa ruskistua, peitä leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.
VINKKI:
* Voit halutessasi korvata laktoosittomat tuotteet tavallisilla vastaavilla tuotteilla.
* Tarjoa juustokakun kanssa halutessasi marjakastiketta. Soseuta n. 8 dl marjoja. Puserra sose siivilän läpi. Mausta sokerilla.
Den dä sir äckli ut :P
VastaaPoistanå nej :D
VastaaPoista