Valmistusaineet:
Pohja:
1 pak (185 g) | Wilhelmina-keksiä |
50 g | Valio voita |
Täyte:
2 tlk (à 425 / 250 g) | säilykemangoa |
1 tl | raastettua limetinkuorta |
1/2 dl | limettimehua |
1 rkl | vaniljasokeria |
2 rasiaa (à 200 g) | Valio Viola® mango -tuorejuustoa |
7 | liivatelehteä |
2 | valkuaista |
2 dl | sokeria |
Kiille:
2 dl | Valio 3 hedelmän mehua |
1 dl | hyytelösokeria |
Koristeluun:
kotimaisia vadelmia |
Valmistusohje:
Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos sille.
Täyte: Valuta mangoliemi. Soseuta mangot.
Kakkuun tarvitaan 1 - 2 limettiä niiden koosta ja mehukkuudesta riippuen. Pese ne kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta pintakuori ohuelti. Purista 1/2 dl mehua. Yhdistä mangososeeseen limetinkuori ja -mehu, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin.
Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5 - 10 min.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella esim. teräskulhossa. Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne 2 rkl:aan kiehuvaa Valio 3 hedelmän mehua tai vettä. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.
Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä mielellään yli yön.
Kiille: Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle.
Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt kunnolla, irrota vuoan reunus ja laita kakku tarjolle. Koristele halutessasi esim. vadelmilla.
VINKKI:
Jos pakastat kakun, suojaa vuoka hyvin alumiinifoliolla. Sulata jääkaapissa. Tee kiille vasta tarjoamispäivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti